Waarom vraagt Speakap mij om toegang tot mijn gebruiksgegevens?

Samenvatting: Om het platform continu te verbeteren, bekijkt Speakap geaggregeerde, anonieme gebruiksgegevens. Deze gids legt uit wat er wordt bijgehouden, hoe je privacy wordt beschermd en hoe je je voorkeur voor het delen van gegevens op elk moment kunt wijzigen.

Waarom verzamelen we gebruiksgegevens

Bij Speakap willen we functies ontwerpen die naadloos aansluiten op je dagelijkse werk. Directe gebruikersfeedback is ontzettend waardevol, maar realtime gebruiksstatistieken helpen ons ook om knelpunten te ontdekken en onze ontwerpkeuzes te controleren.

Wanneer je instemt met het delen van gegevens, registreert het platform specifieke acties zoals het klikken op een knop, het openen van een pagina of het opstellen van een bericht. Het analyseren van deze statistieken helpt ons vragen te beantwoorden zoals:

  • Waar blijven gebruikers regelmatig hangen of haken ze af bij een taak (bijvoorbeeld tijdens het publiceren van een Feed-bericht)?
  • Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een medewerker een workflow voltooit?
  • Hoe vaak bezoeken gebruikers specifieke tabbladen of modules binnen een bepaalde periode?

Privacy en beveiliging

Beveiliging en gegevensprivacy zijn fundamenteel voor Speakap. Het systeem slaat nooit identificeerbare persoonlijke activiteitslogboeken op. Alle trackinggegevens worden bij de bron geanonimiseerd, zodat je platformactiviteit niet aan jou als individuele gebruiker wordt gekoppeld.

Toestemming geven bij de eerste keer

Wanneer je voor het eerst inlogt op het netwerk van je bedrijf, verschijnt er een prompt waarin wordt gevraagd om toestemming om je navigatiegebeurtenissen te verzamelen.

  • Klik op Toegang toestaan om je gebruiksgegevens te delen.
  • Klik op Nee, dank je als je dat liever niet wilt. Je keuze heeft geen invloed op je toegang of enige functionaliteit van het platform, en je kunt je voorkeur op elk moment wijzigen.

Je voorkeur later wijzigen

Je kunt je keuze voor het delen van gegevens op elk moment aanpassen. De route verschilt iets per apparaat:

Op desktop (webbrowser)

  1. Klik op je avatar, vervolgens op het tandwiel (Instellingen) en daarna op Persoonlijke instellingen.
  2. Klik in de linkerzijbalk op Privacy-instellingen.
  3. Vink de optie Gebruikgegevens delen aan of uit om je voorkeur in te stellen.

Op de iOS- en Android-apps

  1. Tik op het menu-/avatarpictogram in de navigatiebalk onderaan.
  2. Selecteer Instellingen in het menu.
  3. Tik op Privacy en beveiliging.
  4. Gebruik de schakelaar om de instelling Gebruikgegevens delen in of uit te schakelen.

Nog steeds hulp nodig?

Stuur ons een e-mail naar support@speakap.com met de naam van je netwerk en je vraag over gebruiksgegevens, dan helpen we je graag verder.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0