Samenvatting: Updates zijn korte berichten op de Feed die je collega’s op de hoogte houden en betrokken maken. Je kunt een Update delen met één of meerdere ontvangers tegelijk. Deze handleiding legt uit hoe je een Update maakt, formatteert, kiest wie het ziet, en een directe link deelt, zowel op desktop als mobiel.
Een Update maken
De eerste stappen verschillen iets tussen desktop en mobiel.
Op desktop
- Open de tekstcomponist onderaan de banner in de hoofdfeed.
- Selecteer Update in de inhoudstypekiezer bovenaan het venster.
- Selecteer één of meerdere ontvangers met de publiekskiezer en schrijf je tekst. Beide zijn vereist voordat je kunt publiceren.
Op mobiel
- Tik op het +-teken rechtsboven in je Feed om de berichtcomponist te openen.
- Selecteer Update opstellen uit de opties voor inhoudstype.
- Schrijf je tekst. Je moet één of meerdere ontvangers selecteren voordat de Update geplaatst kan worden.
Je inhoud opmaken
Binnen de tekstcomponist kun je:
- Rijke tekstopmaak gebruiken om je gedachten te ordenen en belangrijke punten te benadrukken.
- Documenten en bestanden bijvoegen.
- Afbeeldingen, links, video’s en GIF’s toevoegen om je bericht visueel te laten opvallen.
- Andere gebruikers noemen om ze te informeren. Let op: als die gebruiker geen deel uitmaakt van de groep waar je naar post, ontvangt die geen melding.
Je publiek kiezen
Als auteur heb je volledige controle over wie je bericht ziet. Gebruik de publiekskiezer bovenaan de Update-componist om je ontvangers te kiezen. Je kunt één ontvanger selecteren of meerdere combineren in dezelfde Update, bijvoorbeeld een afdeling en een groep samen.
Je ontvangers kunnen zijn:
- Het hele bedrijf
- Een specifieke Business Unit
- Een afdeling
- Een groep
- En, als je admin bent, een label
Beperkingen door rechten
Je publieksopties zijn gebaseerd op je lidmaatschappen en de rollen en rechten in je account. Afhankelijk van je rechten kun je mogelijk helemaal geen Update maken.
Posten in groepen
Je kunt content direct posten in elke groep door die te selecteren in de publiekskiezer vanuit de hoofdfeed, of door naar de groep te gaan en direct op de eigen feed te posten.
Zichtbaarheid en delen van Updates
Zodra je een Update plaatst, wordt deze automatisch getoond aan het geselecteerde publiek.
- Plaatsing in de Feed: Afhankelijk van de sorteervolgorde van elke gebruiker’s Feed verschijnt je Update ofwel helemaal bovenaan (gesorteerd op nieuwste eerst) of wordt deze gerangschikt op betrokkenheid ten opzichte van andere berichten (gesorteerd op activiteit).
- Zichtbaarheid in groepen: Als je een Update plaatst in een specifieke groep, zien leden van die groep het op hun hoofdfeed (met een aanduiding van welke groep het is) en op de eigen feed van de groep.
- Lid van meerdere ontvangers: Als een gebruiker lid is van meerdere ontvangers die in dezelfde Update zijn opgenomen (bijvoorbeeld twee groepen waar de Update naartoe is gestuurd), ziet hij of zij het bericht maar één keer in de Feed, niet één keer per ontvanger.
- Ontvangers aanpassen na publicatie: Als auteur kun je ontvangers toevoegen of verwijderen nadat een Update al is gepubliceerd. Zie Updates beheren voor hoe dat werkt.
- Een directe link delen:
- Op desktop klik je op de datum/tijdstempel net onder de naam van de auteur om de Update op een apart scherm te openen. Kopieer dan de URL uit de adresbalk van je browser om een directe link te delen.
- Op mobiel tik je simpelweg op de Update zelf om deze op een apart scherm te openen.
Nog steeds hulp nodig?
Stuur ons een e-mail op support@speakap.com met je netwerknaam, wat je probeert te plaatsen, en een screenshot, dan helpen we je graag verder.